Függönyök széles választéka

Ami minden otthont öltöztet: a függöny

Egy otthon hangulatának, stílusának kialakításában meghatározó szerep jut a különféle fényáteresztő és sötétítő függönyöknek, valamint ezek kiegészítőinek. Manapság a textilek választéka, az árnyékolási megoldások lehetőségei széles skálán mozognak, kiválóan alkalmazhatjuk őket klasszikus, mediterrán, modern, minimál stílusú belső tér esetén is. A választék és a folyamatosan változó trendek világában, valamint a függönyök kialakítási technikái között nehéz eligazodni.

Egy kis ízelítő a lehetőségek közül:

Lapfüggöny/panelfüggöny

A napjainkban oly népszerű modern, illetve minimál stílus egyik kedvelt függönyfazonja a lapfüggöny. Akár fényáteresztő függönyre, akár sötétítőre van szükségünk, mindkettőből elkészíthető, de akár a bambusz, vagy a rolettavászon is alkalmas lapfüggönynek. A lapfüggöny panelek kifeszítve helyezkednek el a nyílászáró előtt és annak méreteihez igazodva határozhatjuk meg azok szélességét. A lapfüggöny paneleket tépőzárral rögzítjük a speciális lapfüggöny sínre, így a le- és felhelyezése nagyon egyszerű. Akár térelválasztóként is alkalmazhatjuk otthonunkban.

 

Római roló, vagy francia raffroló

Római roló

A modern lakberendezés és az új trendek előretörésével a roló mára egy divatos, letisztult megjelenésű árnyékoló, bármilyen stílusú enteriőrben megállja a helyét és elegáns dísze lehet ablakunknak. Alkalmazhatjuk akár modern, akár minimál, vagy klasszikus stílusban berendezett otthonunkban is, ügyelve arra, hogy a stílusnak megfelelő textilből készítsük el. Mivel a roló a rajta lévő lakástextilt lentről felfelé mozgatva, lapolva gyűjti össze, remekül alkalmazható olyan helyiségekben, nyílászáróknál, ahol kevés hely áll rendelkezésre. Nagy előnye még, hogy takarékosan bánik az anyaggal és más függönyözési megoldásokkal együtt is remekül használható.

 

Fényáteresztő függöny

Fényáteresztő függöny

A fényáteresztő függöny fő feladata az, hogy ablakunkat öltöztesse és megakadályozza a belátást nappali körülmények között. Anyagát tekintve több típusból választhatunk, attól függően, hogy milyen szín és minta illik otthonunkhoz, valamint a fényesebb vagy mattabb, vékonyabb, vagy sűrűbb textúrájú anyagok tetszenek.

 

 

 


 

Sötétítő függöny

Sötétítő függöny

A sötétítő függöny alapvető funkciója maga a sötétítés, azaz megakadályozza a belátást a lakásba abban az esetben is, ha fel van kapcsolva a villany. Ha más megoldást használunk erre a célra (redőny, roletta, pliszé, stb…), akkor dekorációs célt is szolgálhat a fényáteresztő függöny mellett. Egyfajta keretet ad ablakunknak és melegebbé varázsolja a szobát.

 

 

 

 

Black out függöny

Black out függöny

A black out (fényzáró) függönyök funkciója a sötétítés. Sokkal jobban zárják a fényt, mint a ,,normál” sötétítő anyagok, amely annak köszönhető, hogy két textilszál közé egy harmadik, fekete szálat szőnek. Általánosságban elmondható, hogy ezek a textilek kb. 70-90%-os fényzáró képességgel rendelkeznek, de létezik 100%-os is. A sötétebb színek jobb fényzárásra képesek, mint a világosabb színek. A fényzárás mellett hőszigetelő funkciójuk is van, nyáron a nagy meleg ellen, míg télen a hideg ellen tudnak védeni.

 

 

 

Színpadi, színházi függöny

Színpadi függöny

Amennyiben lángálló/tűzálló textilre van szüksége a színpadnak, megtalálta a legmegfelelőbb helyet, hogy sötétítő/blackout, lángálló anyagot találjon a hangulat és a tűzmentes funkció megteremtéséhez.

Színházi anyagaink mind lángmentes egyedileg gyártott anyagokból vannak. Mintasálakat tudunk mutatni, több szín árnyalatból is lehet választani!

Színházaknak ajánljuk

Függönyeink kiváló hátteret biztosítanak a színházakban. Hiszen egy színpadi jelenetnél kulcsfontosságú a környezet. A színházaknál fontos az elegancia és a profi megjelenés. A színpadi főfüggöny és a felező függöny, illetve a szuffita kialakítására a bársony lángálló / tűzálló függönyöket ajánljuk blackout minőségben is.