Redőny

A redőny a legtökéletesebb sötétítési megoldás.

A redőny elsődleges szerepe a sötétítés, de tökéletes megoldást kínál arra is, hogy nyáron hűvösebbé, télen pedig melegebbé tegye otthonát, valamint megszűri a külső zajokat is. A nyílászáróinkat megvédhetjük vele az időjárás viszontagságaitól is és betörés elleni védelemre is alkalmas. Akár szúnyoghálóval kombinálható verziót is kérhet.

Több típusból is választhatunk igényeinknek és a lehetőségeknek megfelelően:

Külső tokos redőnyök

A külső tokos redőnyök pénztárca kímélő megoldásai a kültéri árnyékolásnak. A legkeresettebb és legnépszerűbb redőnytípus, mivel könnyen felszerelhető és könnyen működtethető. Tisztítása is egyszerűen megoldható, élettartama hosszú. A belső terek teljes sötétítése megoldható segítségével.

Két típusa létezik, a műanyag és az alumínium redőny.

Utólag felszerelhető szinte bármilyen nyílászáróra még abban az esetben is, ha nem alakítottak ki az építés során külön helyet a redőnynek. Szereléskor nem szükséges a nyílászáró megbontása és esetleges meghibásodása esetén a tok könnyen leszerelhető, a javításokat gyorsan el lehet végezni. A tokszerkezet anyaga acélból vagy alumíniumból készül, a redőny maga pedig műanyag vagy alumínium lehet.

Mozgatása

A műanyag redőnyök mozgatása kézzel, gurtnival történik, míg az alumínium redőny mozgatása történhet gurtnival, vagy motorral is.

Választható színek

A műanyag és alumínium redőnyök színválasztéka is igen széles, az alap fehér színen felül rengeteg színből tud választani. A színmintát megtekintheti bemutatótermünkben, valamint a helyszíni felmérés alkalmával is.

Vakolható tokos redőnyök

 A vakolható tokos redőnyöket olyan nyílászáróknál javasoljuk, ahol már az építkezés során kialakításra került a redőnytok helye. A szerelésre a nyílászárók beépítése után, de még a külső vakolat elkészítése előtt van lehetőség. Esztétikus megoldás, mivel a tok teljes egészében rejtve marad.

A tokszerkezet úgy van kialakítva, hogy meghibásodás esetén az alsó felén található szerviz fedélen keresztül hozzáférhető és javítható. Akár szúnyoghálóval kombinált változatban is felszerelhető.

Típusai

Két típusa létezik, a műanyag, valamint az alumínium lamella, melyek széles színválasztékban állnak rendelkezésre.

Mozgatása

A műanyag redőnyök mozgatása kézzel, gurtnival történik, míg az alumínium redőny mozgatása történhet gurtnival, vagy motorral is.

 

Ráépíthető tokos redőny

A külső tokos redőnnyel ellentétben ebben az esetben a redőnytok az épület belső felén helyezkedik el és nem a külső felén. A régi, rossz hang és hőszigeteléssel rendelkező faredőnyök utódjának tekinthető ez a redőnytípus, amely elődjével ellentétben már kiváló hang és hőszigetelő tulajdonságokkal bír.

Mikor érdemes ezt a típust választani?

A réépíthető tokos redőnyöket alkalmazhatjuk régi típusú lakásoknál és házaknál a nyílászárók és régi faredőnyök cseréje alkalmával is, ebben az esetben a régi faredőnyök tokját használjuk az új redőnytoknak. Így nem szükséges eltüntetni a régi redőnytok helyét. De új házak építésénél is választhatjuk ezt a megoldást.

A szerviznyílás a nyílászáró fölött helyezkedik el, javítás alkalmával könnyen hozzáférhető és javítható. A dobozban a belső oldalon hungarocell segíti a jobb hőszigetelést. A tokszerkezet kamrás szerkezetű műanyag.

A ráépíthető tokos redőnyök típusai

A többi redőnytípushoz hasonlóan ennek is két típusa létezik, a műanyag, valamint az alumínium lamella, melyek széles színválasztékban állnak rendelkezésre.