Roletta

Roletta – régi árnyékoló, amely ma is töretlen népszerűségnek örvend.

A roletta egy praktikus, funkcionális árnyékolási megoldás. Kicsi a helyigénye és könnyen, egyszerűen mozgatható a szerkezet. Beilleszthető minden stílusú lakásba, legyen az akár minimál, modern vagy klasszikus.


A roletta anyaga, felszerelése

A rolettavászon anyaga többféle lehet: fényáteresztő, árnyékoló, teljes fényzáró vagy fényvisszaverő. Kis helyigénye van, így tökéletes megoldást jelenthet olyan esetben, ahol kevés hely áll rendelkezésre és a hagyományos függönyözési megoldások nem jöhetnek szóba. Felszerelhető oldalfalra, mennyezetre, ablakra, ajtóra. Ha magára a nyílászáróra szereljük, akkor akár fúrásmentes konzollal is kivitelezhető, aminek köszönhetően nem kell az ablakot megfúrni. Valamint ebben az esetben kérhetünk oldal megvezetést is, ami megakadályozza, hogy a roletta elmozduljon az ablaktól, ha azt bukó pozícióba állítjuk. Mozgatása történhet gyöngylánccal vagy választható rugós kivitel is, illetve motoros verzióban is elérhető. Tokozott változatban is elkészíthető, ebben az esetben a rolettahengert egy alumínium tok védi. Tökéletes megoldást kínál tetőtéri, ferde síkú ablakok árnyékolására, sötétítésére is.


Szerkezete

A szerkezetét tekintve választható műanyag konzolos és gyöngyláncos, vagy pedig fém konzolos és láncos kivitel is. Megszabható az is, hogy a mozgatást végző gyöngylánc melyik oldalra kerüljön és milyen hosszú legyen. A rolettavászon szélessége minden esetben 4-5 cm-el keskenyebb (oldalanként 2-2,5 cm), mint maga a szerkezet, ezért ha közvetlenül egymás mellé szeretnénk szerelni őket, akkor a 2 vászon között kb. 4-5 cm rés lesz.


Színválaszték

Túlnyomó részt egyszínű textilek közül tudunk választani, de mintás is megtalálható a kínálatban. Szállodák esetében, vagy ahol ez előírás lángálló vászon is rendelkezésre áll.